Na naši šoli je potekalo mednarodno študijsko srečanje v okviru projekta Sunny Side Up. Od 14. 11. do 19. 11. 2017 nas je obiskalo veliko učencev in učiteljev iz partnerskih držav. Delavnice in aktivnosti so potekale na šoli, nekaj dejavnosti pa tudi v Ljubljani, Postojni in na Bledu.
Na šoli smo naredili solarni sušilec za hrano, solarni ventilator in solarno peč. Neverjetno, a s pomočjo španskih učiteljev nam je uspelo.
V petek, 17. 11. 2017, smo se učenci OŠ Stična ob 8.30 zbrali na postajališču Barje. Po nas je prišel avtobus z učenci in učitelji iz Slovenije, Španije, Latvije, z Norveške in s Cipra.
Skupaj smo se odpravili proti Postojnski jami, kjer smo se med čakanjem na vstop veselo kepali, sploh pa so uživale učenke iz Španije in s Cipra, saj pri njih le redko sneži.
Ko smo dobili vstopnice, smo se usedli na vlakec in popeljali v notranjost jame. Opazovali smo kapnike, človeške ribice, reko Pivko in poslušali zgodovino o jami. Vse to smo počeli tako intenzivno, da smo vsi učenci že komaj čakali na kosilo.
Po končanem obroku smo na poti do Bleda poslušali nekaj učenk iz naše šole, ki so predstavile Bled in zanimivosti. Na Bledu smo najprej učenci naredili nekaj slik in se nato odpravili na krajši sprehod do Blejskega gradu, da smo se malo segreli.
Nato smo šli na blejsko kremšnito v Prešernovo vilo in še malo poklepetali, se bolje spoznali. Ko smo se vrnili na avtobus, smo se igrali flašo resnice. Večer je popestril eden od izzivov – zahvala v angleščini in grščini vsem sodelujočim učiteljem in učencem projekta Erasmus +. Ko smo prispeli do postajališča Barje, smo se z močnimi objemi, težkimi srci in solzami v očeh poslovili.
Alja Štaudohar