Slika Malta za v Klasje

V času od 22. 8. 2016 do 26. 8. 2016 sem se udeležila petdnevnega tečaja na Malti z naslovom EMPOWERMENT IN ICT SKILLS  v okviru projekta K1. Tečaj se je odvijal v šoli ETI School.  V skupini je bilo 12 tečajnikov. Tečaja smo se udeležili učitelji z Danske (2), iz Romunije (2), s Poljske (5), iz Bolgarije (1), Latvije (1) in Slovenije (1).  Bili smo zanimiva mednarodna skupina.

Na tečaju smo spoznavali različne programe in pripomočke, ki nam lahko pomagajo pri učnem procesu. Razvijali smo sposobnosti za uvedbo različnih orodij, ki temeljijo na tehnologiji, v učno okolje. Seznanili smo se, kako vključiti računalniško posredovano komunikacijo v učni proces z uporabo različnih orodij  (klepetalnice, blog, spletne strani, izdelava videa,  uporaba Hot Potatoes,  itd.). Hkrati z razvijanjem računalniških sposobnosti smo dejavno razvijali tudi jezikovne spretnosti ob stalni komunikaciji v angleškem jeziku ter na koncu tečaja izdelali skupinski projekt. Pohvalila bi strokovnost predavatelja in profesionalnost osebja šole.

V okviru tečaja so nas seznanili z bogato zgodovino Malte in njihovo kulinariko. Malta je zelo raznolika dežela, polna kontrastov, z bogato zgodovino. Izpostavljena je bila različnim kulturam in vladarjem. Na eni strani otoka lepe peščene plaže, na drugi strani skalnate plaže sredi mest. V mestih na jugu otoka visoke zgradbe, na drugi strani lepe zgradbe z afriškim pridihom. Na vsakem koraku se občuti odprtost in prijaznost domačinov. Vrednost tečaja ni samo v pridobljenem računalniškem znanju, temveč v vezeh, ki se stkejo med udeleženci tečajev.

Suzana Klopčič, prof.