V okviru mednarodnega projekta KA-2  »Old jobs and new jobs« smo organizirali medpredmetne delavnice (angleščina, nemščina in gospodinjstvo). Delavnice so potekale 15.12. in  17.12.2014.

Tema delavnic je bila spoznavanje zelišč, poklic zeliščarja in priprava različnih zeliščnih jedi. Učenci so  pekli zeliščne štručke in pripravili zeliščni namaz. Proučevali in zapisovali so imena in učinke zelišč v angleškem, nemškem ter latinskem jeziku. Nato so učenci izdelali plakat ter kazalke za knjige. Med delom smo z učenci diskutirali o tem, kako bi se poklic zeliščarja lahko uveljavil v sodobnem času.
Na koncu smo imeli čajanko, na kateri smo pili 4 različne zeliščne čaje (meta, melisa, kamilica in žajbelj) po receptih patra Simona Ašiča in jih med seboj tudi primerjali. Pojedli smo vse zeliščne dobrote, ki so jih pripravili učenci.
Na obeh šolah so sodelovali zainteresirani učenci petih, šestih in sedmih razredov. Vsi, ki so bili vključeni v ustvarjanje, so se lahko med delom naučili nekaj novih besed, stavčnih struktur in fraz ter seveda dobili veliko znanja o zeliščih.