Pa smo v okviru mednarodnega projekta Erasmus +:  KA-2  »Old jobs and new jobs« prišli tudi do praktične izvedbe našega šolskega  vrta. Pri izvedbi zeliščnega vrta smo sodelovali z zeliščno kmetijo  Hanuman, s katero smo že jeseni sodelovali pri izbiri lokacije zeliščnega vrta in priprave tal.
Vrt otrokom omogoča nesporeden stik z zemljo in naravo, timsko in fizično delo ter krepi zavedanje, da pridelke na koncu lahko pojemo ali pa jih predelamo v čaje, mila, namaze, marmelade itd … ali pa, da nam delo z zelišči omogoči tudi kakšen nov ali stari poklic.
Natančno 1.aprila  smo zasadili zeliščne rastline kot so: melisa, meta, žajbelj, ameriški slamnik, ognjič, origano, majaron, timijan in druga zelišča. Z zeliščno kmetijo Plavica smo sodelovali v mesecu oktobru, ko nam je gospod Jože pomagal pri ustrezni izbiri zeliščnih rastlin. Z njegovo pomočjo, so učenci uspešno zaključili vsak svoj zeliščni dnevnik.
Tudi po končanem projektu bo naš zeliščni vrt živel naprej. S pomočjo zeliščne učne poti, bodo učenci predmetne stopnje spoznavali zdravilne lastnosti  zelišč, ter izdelovali zeliščne pripravke, mila in kreme. Pri naravoslovju bodo učenci lahko izdelali zeliščni herbarij, učenci nižjih razredov in skupina učencev, ki spremlja projekt od začetka, pa so že sedaj navdušeni, saj so zasadili svoj vrt in bodo opazovali kako rastejo rastline in kasneje tudi, kako jih pripravijo za nadaljnjo uporabo.
Za strokovno pomoč, pa smo se obrnili tudi na vodjo vrtnarije samostana Stična (SITIK) gospo Branko, ki nam je ponudila pomoč pri zasaditvi in kasneje tudi pri sušenju in pripravi zelišč.
Ivančna Gorica, 3.4.2015